tisdag 30 mars 2010

Påskpynt

Åh vad jag gillar påsken. En härlig och förhållandevis kravlös högtid...
Här visas lite bilder på en påskpyntad hall och delar från vårat kök:



Äggvärmare från En Gry og Sif.

Påskägg från Petit Craupard och ägghållare från Gruvgatan 13.
Här hemma har förutom krokusen också de första snödropparna börjat kika fram. Åh vilka härliga dagar det är nu med vårsol, långa (iallafall förhållandevis) ljusa dagar och snön som sakteliga försvinner allt mer...
Kram
Maria

söndag 28 mars 2010

Green Gate

Så här när våren och påsken är på ingång gör sig Green Gate väldigt passande. Dessa saker av märket har jag allteftersom handlat från olika butiker och särskilt glad är jag för termosen.

Visar också en liten sneak-peak från vårat kök som vi påskpyntat i helgen. Handduk och grytlapp från Green Gate.

Termosen kommer vi nog bara ha choklad i, vi har några termosar och tyvärr har kaffesmaken stannat kvar i dem, vilket gör att varm choklad inte uppskattas av våra små.


Klockan är alldeles bedårande och får pryda en av tjejernas rum när behovet finns.
Här smälter snön allt eftersom och våren gör sig mer och mer påtaglig. I veckan är det april och påsk, ska bli härligt med lite långledigt...
Hoppas att ni haft en bra helg! Själva tänkte vi titta på Avatar som söndagsfilm, men fick faktiskt stänga av den då den var allt annat än rogivande.
Kram
Maria

fredag 26 mars 2010

Klädtips och mini julafton

Ett litet shoppingtips, hann med en runda på Lindex idag och sprang på denna tunika. Liknar en tunika av ett betydligt dyrare märke, men till ett betydligt bättre pris. Endast 99 kr och den har väldigt fin passform... Någon som kan gissa vilket dyrare märke jag syftar på?
Idag kom maken hem från en jobbresa i USA och vi har fått så fina presenter. Den största presenten är förstås att ha honom hemma igen, men dessa fina Juicy Couture mysdressar fick tjejerna och jag (nedan). Har länge velat ha en svart Juicy Couture mysdress och jippie... Som en riktig mini julafton!

Fick också denna fina topp från Ed Hardy som även den är jätte fin. Lite tuffare stil än jag brukar ha (är en stor Odd Molly älskare) så denna bryter av fint i garderoben.

Hoppas ni mår bra, själv är jag lite trött efter långa jobbpass och intensiva dagar som gräsänka. Det har dock gått över förväntan och nu är jag glad över att ha kära maken J hemma igen!
Nästa vecka är det påsk så lite pynt får det nog bli i helgen!
Får önska er en trevlig helg!
Kram
Maria

fredag 19 mars 2010

Vår i sikte...

Idag när vi var ute för att göra en snögubbe så skymtade vi dessa utslagna krokusar.
Ja, våren är på ingång!
När jag jämför med förra årets bilder hade krokusarna slagit ut 10 april och fast vintern i år har varit ihärdigare kanske våren ändå kommer tidigare... Härligt!

Snögubben saknade till en början med morotsnäsa, men efter inköp av morötter har den nu fått sin rätta nos...
I helgen ska det bli plusgrader och jag hoppas att våren närmar sig än mer.
Hoppas ni får en skön helg!
Kram
Maria

onsdag 17 mars 2010

Edblad och co


Nu blir det mera köksbilder. För en tid sedan undrade några om fler bilder fanns på ljusstakarna jag tidigare visat. Och det gör det... Dessa fina ljusstakar i betong kommer från Edblad och co. Alldeles bedårande och passar så bra här hemma...

Nyligen hemkomna från en skön semesterresa på Teneriffe. 25 grader varmt och sol så gott som dagligen. Härligt. Väl hemma igen har delar av snön försvunnit och man kan faktiskt skymta asfalten på sina ställen!

Ljusstakarna kan köpas på nätbutiken http://www.edbladco.com/ Inte bara ljusstakarna finns där utan mycket annat fint!

Hoppas att ni alla har det bra. Nu ska vi ladda batterierna för att snart påbörja flera projekt i utbyggnaden som snart kommer att bli klara. Bilder kommer!
Kram
Maria

fredag 5 mars 2010

Köksstol


Nu ska här snart inhandlas köksstolar. Ena Tripp Trapp stolen ska säljas och in kommer tre av någon av dessa stolar att flytta...



Stol Pinna från Mio Möbler (bild lånad från www.mio.se)


Stol tolix vit (bild lånad från www.urbanliving.se)



Stol Lilla Åland (bild lånad från www.svenssonsilammhult.se)


Vilken tycker du? Lämna gärna en kommentar!
Trevlig helg önskas!
Kram
Maria

onsdag 3 mars 2010

Påskpyssel

För tidigt för påskpyssel, ja, kanske, men efter att nyligen köpt schabloner i metall har inspirationen funnits till att göra diverse olika saker. Detta är det senaste.

Material:
  • Ofärgade pappersstrutar
  • Vit sprayfärg halvblank
  • Schabloner i metall
  • Svart allmoge färg
  • Pensel
  • Vit papperspets från Panduro hobby
  • Floristnål


Först spraymålades struten som fick torka. Därefter ritades schablonerna av med blyerts som sedan ifylldes med den svarta allmogefärgen. Därefter fastklistrades pappersspetsen och på toppen sattes floristnålen. Idag har våren inte känts långt borta, strålande solsken och inte alltför kallt! Härligt, hoppas på mer av det!
Kram
Maria