I dagarna bakades denna ljuvliga kaka, vanilj- och kladdkaka. Kanske något att baka för denna söndags eftermiddagsfika? Här kommer receptet:
Vanilj- och Chokladkladdkaka
Bunke 1:
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 ägg
150 g smör
1,25 dl kakao
Bunke 2:
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 ägg
150 g smör
1,25 dl snabbmarsanpulver
Chokladkräm:
1 dl florsocker
1 dl kakao
2,25 dl vispgrädde
Gör så här:
1. KAKAN: Sätt på ugnen på 175 grader. Smör och bröa formen. Smält smöret och låt svlana lite.
2. Blanda ägg och socker, rör ner de torra varorna i respektive bunke och rör om väl.
3. Häll sedan det smälta smöret i respektive bunke.
4. Häll smeten från de båda bunkarna i varsin ände av formen tills de möter varandra. Rör sedan med kniv så att ett tigerlikt mönster bildas.
5. Bakas mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakan är lagom kladdig.
6. Servera med grädde eller kanske chokladkrämen enligt ovan
CHOKLADKRÄM: Rör ihop sockret, kakao och vispgrädde. Låt stå i kylen i ca 3 minuter så att socker och kakao löser sig i grädden. Vispa fluffigt med elvisp och spritsa gärna kakan med krämen.
Recept från: www.bagerskan.se
Under hösten har jag frångått LCHF kosten, men from imorgon tar jag nya tag! Inga fler bakverk av detta slag på ett tag alltså...
En trevlig söndag önskas!
Kram
M
Oj vilken kaka, ser mumsigt ut...!
SvaraRaderaHa det bra!
Mvh Liza
Så gott det ser ut.:-)
SvaraRaderaStina
Oj så gott det ser ut!!! Måste testa :)
SvaraRaderaMen ska det faktiskt vara så stort recept? Alltså totalt 6 ägg och 6 dl socker?
Skön söndag!
Ok! Tack för svaret :) Måste absolut testa!
SvaraRaderaÅhh vad gott!! Vad fint du har det hemma :)
SvaraRaderaKram Linda
Men guuud va gott det ser ut o här sitter jag på jobbet o e super godissugen...
SvaraRaderaMen ska va stenhård m LCHF nu o se om det där godisbegäret kan ta o försvinna. Men ska iaf ta o spara det där receptet för kakan såg riktigt god ut.
Kram Marie