Grundrecept:
1 plåt/ 24 bitar:
350 gr mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt. Rör ned kakao, sirap och salt. Vänd i ett ägg i taget och sist vetemjölet. Lägg ett bakplåtspapper i en bakplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan ca 3-35 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Chocolate frosting:
120 gr mjukt smör
9 dl florsocker
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 gr philadelfiaost
1 msk varmt kaffe
Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelfiaosten och kaffet, vispa till en slät frosting. Bred ut över kakan. Låt smaka!
Väl värt att prova och kakan blir nog som godast när den stått till sig en dag eller två!
Men åh vad du bakar! Blir ju sugen;-)
SvaraRaderaHoppas allt är bra och att våren är på din sida!
Så härligt luftig övervåning ni fått! Jag röstar definitivt på Ikea-bordet så behåller ni luftigheten...om det är så ni vill ha det förstås;-)
Ta hand om dig!
Kram,
A
gud vad jag blev sugen =)
SvaraRadera