torsdag 29 juli 2010

Skrivbord

Åh vilket regn vi haft hela dagen! Får hoppas på en morgondag med klarare väder.
Ebba har nu fått ett skrivbord som kanske några av er minns att jag handlat på auktion. Under försommaren målades det vitt och har nu fått sin plats. Handtagen saknas ännu, men är inköpta, vita porslinshandtag med räfflat mönster som jag tror kommer att passa bra. Hur skrivbordet såg ut innan kan ni se här.
Nu väntar en stunds bokläsning! Må så gott!
Kram
Maria


söndag 25 juli 2010

Matkällare

Här kommer de första bilderna på vår matkällare som vi nu inrett. Flera saker kommer att flyttas härifrån när utbyggnaden blir mer klar, men fram tills dess får de förvaras här där man snabbt får en överblick över ens saker.


Flera bortrensade saker kommer jag till veckan att lämna bort till en lokal loppis men inte förstås dessa saker... Åh så skönt det är att rensa ut och städa!



Dubbeldörrar in till själva matkällaren och nedan visas dörrarna som öppna. Dörrarna var innan målning mörkgröna, väggarna i matkällaren mörkt grå och trist betonggolv. Med lite färg blev skillnaden stor!
Idag har vi hemkommit från en mindre minisemester hos kompisars sommarställe, barnen och vuxna har haft det super och nu ska två trötta barn nattas! Sedan väntar en bra bok, en kopp med te framför en värmande och knastrande brasa!
Hoppas ni har det bra! Kul att nya tittar in och gör avtryck! Varmt välkomna åter!
Kram
Maria

onsdag 21 juli 2010

Smyckesträd

För några veckor sedan inköptes detta fina smyckesträd. På Åhlens för 129 kr! Har varit på jakt efter att fint smyckesträd en längre tid och detta uppfyller mina kriterier... Tänkte ha det med smycken på mitt framtida nattduksbord, men det får nog vänta några år eftersom barnen inte skulle låta vare sig trädet eller smycken vara i fred...
Här hemma händer det en del och jag har denna sommar startat projekt FÖRVARING.
Ny matkällare och en återvinningsstation är snart färdig och bilder kommer! Utbyggnaden jobbar vi också på med, men framför allt njuter vi av att vara lediga och tillsammans.
Hoppas att ni har det bra!
Kram
Maria

fredag 16 juli 2010

Semester

Så har vi påbörjat vår semester och vår första korta resa som i år är förlagd till Sverige gick till Gotland. En underbart vacker ö, ett sådant ljus! Här poserar E på en av de kända raukarna på Fårö.

För er som inte varit på Gotland så är Visby en så pittoresk stad som passar mig alldeles ypperligt. Ett av de fina husen visas på bilden ovan...

Kneippbyn när man har barn är nog ett måste på Gotland, innehåller sommar- och vattenland och stora attraktionen var nog Villa Villerkulla. Sångstund och pippiteater är också med på programmet vilket vi självfallet var med på.

Villa Villerkulla såg ut som man tänkt sig från filmerna och på bilden ovan ligger Pippi och sover. Bilden nedan känns nog igen...
Sammanfattningsvis kan vi nog konstatera att vi också kommer att åka till Gotland även nästa sommar men får hoppas att det då inte är så varmt. Dagliga temperaturer på mellan 30-34 grader med små barn och hotellrum utan AC är i det varmaste laget.
Hoppas att ni som läser detta har en fin sommar!
Kram
Maria


fredag 9 juli 2010

Barnfadder

Bild lånad från Action Aid

Jag brukar inte vara så personlig i mitt bloggande men idag blir ett inlägg med lite annat fokus. Igår fastnade jag och maken framför tv:n i en serie om engelska fotbollsfruar. Fem var de som åkte till Sydafrika för att på olika sätt hjälpa barn och vuxna, män som kvinnor i olika sammanhang. Programserien visade allt från föräldralösa barn inträngda på små ytor, hemlösa pojkar med missbruksproblem, prostituerade kvinnor och också ett reportage från landsbygden med de problem som uppstår efter alla de människor som dör i AIDS. En otroligt sevärd programserie som du hittar här...

2004 var jag i Tanzania och läste en kurs i Global Hälsa. En vecka var belagd till huvudstaden Dar-Es-Salaam och vecka till en landsbygdsort som heter Bagamojo. Boendet var minst sagt spartanskt, rinnande vatten ett fåtal timmar varje dag, i tre dygn var det avstängt helt och möjligheterna till matinköp var minimala på landsbygden, även om vi fick mat på bestämda måltider som räckte gott och väl. Veckan i Bagamojo var nog mest givande, inte sjukvårdsmässigt men humant. Där fick vi träffa människor av alla dess slag; unga skolelever i skolmiljö med framtidsdrömmar som alla barn har, medicinmän som förstås kunde allt, barnmorskor som förstås inte var utbildade utan hade lärt sig allt eftersom och också ett hembesök till en familj. Hembesöket är nog det jag minns mest, familjen jag tillsammans med några få andra besökte var en pappa i dryga 40 års åldern, en 17 årig tjej, gift med en man som hade tre andra fruar som hon dock inte bodde med och detta par hade fått en liten tjej som var ca 3-4 år. De bodde i en hydda utan möbler, sitta fick man göra på mattor och det var allt annat än rent. Den lilla flickan på 3-4 år visade också tydliga tecken på en rättså långt gången HIV-infektion och tyvärr lever hon nog inte idag. Denna resa var för mig lärorik främst ur ett humant perspektiv och också för att uppskatta vårat samhälle och dess struktur här.
Igår när jag såg programserien om de Engelska fotbollsfruarna tog jag tag i saken och registrerade vår familj på två stycken fadderbarn. Det känns bra att vi för två barn kan göra en skillnad. Kanske i framtiden kan vår familj hälsa på dem så att våra barn lär sig att världen skiljer sig enormt.
Med dessa ord önskar jag en trevlig helg!
Kram
Maria

söndag 4 juli 2010

I denna ljuva sommartid...


Här hemma blomstrar det på många håll i trädgården, precis som det säkert också gör hos många av er! Härligt, att bara gå ut och njuta av alla ljud, dofter och syner är alldeles underbart.
Små enkla buskrosor som pryder en stor djup tallrik med ljus i sk flytkoppar av glas.
Enkelt och fint!
Nu väntar en lång och härlig semester mestadels på hemmaplan!
Hoppas ni har det bra i värmen!
Kram
Maria