torsdag 2 september 2010

Dags för äppelplock!

Här hemma är det dags för årets äppelskörd! Nytt för i år är denna fina äppelkorg! Äpplen är kul att plocka och desto roligare i en fin korg...
Vad brukar ni göra med era äpplen? Lämna gärna tips i kommentarsfältet om ni har något smarrigt recept. Årets skörd ser ut att bli större än vad vi kommer att göra av med, så dagis och jobbet kommer nog att få en del.
Trevlig helg önskas!
Kram
Maria


2 kommentarer:

  1. Vad fin korg!

    Jag brukar göra en kaka som heter slottspaj. Receptet finns i bloggen om jag minns rätt. Perfekt kaka att ha i frysen och ta fram när man får gäster, t.ex. med glass eller vaniljsås på.

    Kram, Susanna

    SvaraRadera
  2. Jag brukar skotta upp det mesta av mina äpplen och slänga dem i komposten ärligt talat.. eller också kör jag över dem med åkgräsklipparen så moset sprutar...det blir bra gödning faktiskt.

    De största användningsområdena för oss är väl annars mos, juice, torkade äppelringar och att skiva och frysa ner till kommande pajjer. Använder en del i matlagningen också

    Till nästa år ska jag skaffa en riktig mustpress, så vi kan gra lite större omgångar av det. Men det är ju mycket jobb också, dessutom ska träden klippas nu med..det är ingen ände på det.

    SvaraRadera