söndag 27 februari 2011

Första pixen på undervåning i utbyggnaden...


Första bilderna på nedervåningens insida i utbyggnadsdelen. Här har vi öppnat upp väggen mellan det befintliga huset och utbyggnaden, bevarat fönstret och delen av det befintliga huset i trappan. Gillar detaljen att ha kvar fönstret och jag hoppas det blir bra även från utbyggnadsdelen...

Bild från utbyggnadsdelen, rummet där barnen sitter i är vårat tv-rum...

Ny dörr till toaletten, toaletten som kommer att göras större...

Halva väggen av ursprungshuset har vi bevarat och rummet som skymtar i bakgrunden i utbygganden ska bli ett stort arbets- och pysselrum.

Rummet innanför den stora öppningen kommer att bli ett gästrum till att börja med och pardörrar kommer nog att införskaffas.
Här skymtar ytterdörren till höger och vi kommer att ha en hall som inte skiljs åt från arbetsrummet för att få så luftigt som möjligt...
Idag har vi slipat det sista och faktiskt påbörjat tapetseringen. golv är beställda och inom de närmaste veckorna kommer det att bli klart även här... Sedan tror jag vi tar en paus från renoveringen och planerar för trädgården. Jag antar att vi är fler som längtar efter varmare tider:)
Kram
Maria

tisdag 22 februari 2011

Buddha i betong

Bild lånad från Enkla ting
Jag måste erkänna att jag är svag för föremål i betong. Efter att ha varit hemma med halvsjuka barn idag surfade jag runt bland olika nätbutiker och klickade hem denna. Vad tycks? Flera rum i vår utbyggnad är ju nästan färdiga och väntar på att få inredas. Ett av rummen som kommer att bli arbetsrum/ pysselrum kommer att inredas med dekorationer från diverse resor och då även denna.
Nu väntar gårdagens Klass 9 A. En väldigt bra programserie som jag gärna ser!
Kram
Maria

söndag 20 februari 2011

Halv åtta hos oss


Med inspiration från Tv4:s Halv åtta hos mig har vi här hemma börjat med samma tema främst för familjen på lördagar där vi inte har något annat inplanerat. Eftersom jag jobbar oregelbundet och ibland på helger passar det super de helger jag jobbar, men då vi ändå vill njuta av det lilla extra under helgen.

Tallrikar: Olsson & Jensen
Bestik: Ulrika Anders Petter
Servett och ljusstakar: Tine K Home
Glasflaskor: Madame Stoltz
Meny:
Förrätt: Skagen toast
Huvudrätt: Parmaskinka och rosmarinlindad kycklingfilé med balsamvinäger sky och klyftpotatis
Efterrätt: Pannacotta med hallongelé
Ett fåtal icke representativa bilder finns, men jag väljer att visa er bilder från dukningen i dagsljus som är betydligt mer rättvisa:) Recept kan förstås delas med om intresse finns...
Idag är det kallt, -25 grader, så inomhus projekt och en mindre shoppingtur står på agendan....
Önskar er en fin dag!
Kram
Maria

söndag 13 februari 2011

Skidsemester i Åre

Bild lånad från nätet- Åre torg och bergbana


Åreskutan och Åresjön

Nyligen hemkomna från en härlig skidresa till Åre. Har du inte varit där så kan det varmt rekommenderas. Härliga backar, miljöer och mat och framför allt att som familj få vara samlad.

Åre kyrka


Förutom skidåkning passade vi också på att åka till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Bilder och ett separat inlägg kommer därifrån. Båda barnen lärde sig grunderna i slalom och faktiskt åkte båda lift. Kan dock tilläggas att dagarnas höjdpunkt för den minsta var att besöka den lokala Ica butiken med en uppstoppad björn som vi länge studerade:)
Må så gott!
Kram
Maria

Fikastund efter slalomåk

lördag 5 februari 2011

Vintertema


Under de senaste veckorna har jag handlat en hel del godbitar på rea! Som tur är har jag spanat på en hel del av dem redan innan rean så till min förtjusning fanns både tavlorna och de vita granarna för halva priset!

Tavlor: Day Home Winter Graphics
Granar: Tine K
Ljuslykta hus: Walter & co
Ren och ljuslykta: Zelected by home
En fin helg önskas och tänk på att ta det försiktigt- halkan ute är inte att leka med!
Kram
Maria